• TR
Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi
  • Anasayfa
  • Akademi
    • Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi Hakkında
    • Eğitim ve Seminerlerin İşleyişi
  • Dersler & Öğretim Görevlileri
  • Kütüphane
    • Kütüphane Randevu
    • Kütüphane Kuralları
  • Online Kayıt
  • Çocuk Akademisi
  • Yayınlar
    • Serdivan Ajans
    • Seyyid Osman Adapazârî Dîvânı ve Bestelenmiş İlâhîleri
    • Sesli Yayınlar
  • Haberler
  • Arşiv
  • iletişim
  • Menu

Dersler


Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi

 

Sakarya ilinin Serdivan ilçesinde bilimsel, felsefi ve sanatsal çalışmaları desteklemek amacıyla kurulan Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi, 11.000 ciltlik kitaplığıyla hafta sonları dahil olmak üzere her gün ve 24 saat boyunca araştırmacılara hizmet vermektedir.

 

Anadolu’nun en kapsamlı felsefe, sosyal bilimler ve sanat kitaplığına sahip olan Fikir ve Sanat Akademisi, çeşitli alanlarda çalışmalar yapan araştırmacılar için nitelikli bir literatür imkânı sunmaktadır. Akademinin 2021-2022 Güz Dönemi’nde; Psikoloji, Felsefe, Mimarlık, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Müzik gibi 5 farklı akademi çalışma grubu yer almaktadır. Öğrenciler dönemlik derslerinin ardından kendi seçtikleri ve sosyal bilimler alanına dair olan bir konu üzerine bireysel çalışma yapmakta ve bu çalışmalarını tebliğ olarak sunmaktadırlar. Sunumlar Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nde herkese açık kongrelerde yapılmaktadır.

 

Serdivan Ajans, Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi bünyesinde her ay çıkarılan şehir kültürü gazetesidir. Her sayısında düşünce, sanat veya spor dünyasından kişilerle yapılan röportajların yanı sıra; müzik, resim, edebiyat, felsefe üzerine nitelikli yazılarla yayın hayatına devam etmektedir. 

 

Güncel Mimarlıkta Teorisiz Düşünme İmkanları -   Uğur Tanyeli

24 Şubat Perşembe, 19.00

1952’de Ankara’da doğdu. Mimarlık ve mimarlık tarihi öğrenimini bugünkü adıyla, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde tamamladı. 1992’de doçent, 1998’de profesör unvanına hak kazandı. 2011-2015’de Mardin Artuklu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin kurucu dekanlığını, 2015-2018’de İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin ve 2018-2020’de

İstanbul Şehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin dekanlığını yaptı. Halen İstinye Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı olarak görev yapan Tanyeli’nin alanında çok sayıda yayını bulunmaktadır. Tanyeli’nin çalışmaları, Türkiye modernliğinin Osmanlı 16. yüzyılından başlayan bir kapsamda fiziksel ve mekânsal-toplumsal çevre bağlamında irdelenmesi üzerinde yoğunlaşmaktadır.

 

Mimarlık ve Sanatımız  Celâleddin ÇELİK

Çarşamba 19:00

Celâleddin Çelik, 1981 doğumlu mimar ve müzisyendir. Kadıköy Anadolu Lisesinden mezun oldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde mimarlık eğitimini tamamladı. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinde proje dersleri verdi. TRT Haber’de yayımlanan Gelenekten Geleceğe adlı programı hazırlayıp sundu. Müzikle ilgilenmekte, tambur çalışmaktadır. Mimarlık pratiğine 2013 yılında kurduğu NUN Mimarlık’ta devam etmektedir.

 Mimarlık ve Sanatımız 

Mimarlık salt bir inşa faaliyeti değil, çoğu kez inşa ve mekân kurma vasıtasıyla anlam barındıran ve terennüm eden bir sanattır. Mimarlık yoluyla ifade edilen anlam yüklü kavramların önemli bir sahası da kimlik unsurunun yorumlanışı ve yansıtılış biçimleri olagelmiştir. Son dönem Osmanlı’dan modern Türkiye Cumhuriyeti’ne bu topraklarda mimarlık üzerinden kimlik ifadesi arayışlarına genel bir bakış mahiyetinde dört haftalık bir ders olacaktır.

Tarih: 2, 9, 16 ve 23 Mart

 

Filozof Gibi Düşünmek: Din  Rahmi Karakuş
Salı, 19.00

Lisans tahsilini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde tamamladı. Aynı üniversitede 1987 yılında, Nihat Keklik yönetiminde “Farabi’de Determinizm” konulu yüksek lisansını, 1994 yılında ise “1908-1933 Türkiye’de Felsefenin Kavranışı ve Dinin Konumu” başlıklı doktora çalışmasını tamamladı. Akademik çalışmalarında, tasavvuf, ahlak ve Türk düşüncesi üzerine yoğunlaşan Karakuş, Sakarya Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesidir.

Filozof Gibi Düşünmek – Din

Din, insanın dünya serüveninin kadim zamanlardan bu yana daima en önemli inşacısı konumunda olmuş kurumların başında yer almaktadır. İnsanın din ile ilişkisinde insanın insanla ve dünya ile irtibatının yönlendiricisi/kurucusu olduğu zamanların modernleşme ile dönüşüm geçirdiği iddia ediliyor. Din kurumunun insan üzerindeki etkisi için onun unsurlarının her zaman düşünülmeye değer ve gündem oluşturan konular olduğu da biliniyor. Onun savunucuları da karşı çıkanları da dinin temel konuları/kavramları olan iman, tanrı, kader, yaratma, peygamber vb. hakkında söz söylemeye devam ediyorlar. Diğer taraftan felsefi düşünce ile dini düşünce arasında gerilim de hep süregelmiş, iki taraftan karşılıklı yargılamalar da her zaman var olagelmiştir. Bu nedenle mesele filozofça düşünceyi hak eden pek çok veçhe taşıyor... Bahar döneminde ana problem ve kavramları ile konu 'filozofça düşünce' de iştirakçileriyle tartışılacak.

Tarih: 1, 8, 15 ve 22 Mart

 

Wittgenstein ve Felsefe Cengiz Çakmak
Çarşamba 19:00

Cengiz Çakmak, lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünde aldı. Çalışmaları Antik Yunan Felsefesi, Dil Felsefesi ve Çağdaş Felsefe Problemleri üzerine yoğunlaşmaktadır. Alanında birçok makalesi ve çevirisi bulunan Çakmak, hâlen İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir.


Mitostan Logosa Felsefe

20. yüzyılın en önemli filozoflarından, felsefeye yeniden biçim veren Ludwig Wittgenstein üzerine bu derslerde —söylenebilen ve söylenemeyen, dilimizin ve dünyamızın sınırları— dil oyunları ve yaşam tarzları üzerinden, felsefenin sınırları, etik ve din anlayışı ele alınacaktır. Wittgenstein’dan hareketle, gerçekliğin resmini nasıl yapabileceğimiz, bu resim dışında kalan, fakat hayatımızda olan şeyleri hangi sınırlar içinde düşünebileceğimiz tartışılacaktır.

Tarih: 3, 10, 17 ve 24 Mart

 

Tanpınar ve Oğuz Atay Romancılığı Mario Levi 

3 Mart Perşembe 19:00

1957 yılında doğan Levi, Saint Michel Lisesinde okudu. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı. Üniversiteyi bitirme tezinin romanlaştırılmış şekli olan ilk kitabı Jacques Brel: Bir Yalnız Adam, 1986 yılında yayımlandı. Yayımlandığı yıl Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazanan ilk hikâye kitabı Bir Şehre Gidememek ise 1990 yılında yayımlandı. Yazarlığının yanı sıra Fransızca öğretmenliği, gazetecilik, radyo programcılığı, reklam yazarlığı da yapan Levi, Yeditepe Üniversitesinde dersler vermeye devam etmekte, ayrıca yazı atölyelerinde Yazı Yaratımı dersleri de vermektedir.

 

Selçuklular'da Devlet, Toplum ve Siyaset Cihan Piyadeoğlu

Pazartesi 19:00

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun olduktan sonra aynı bölümün Ortaçağ Tarihi Ana Bilim Dalında yüksek lisans eğitimine başladı. Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümünde Farsça ve Arapça dersleri aldıktan sonra Tahran’a giderek Farsça eğitimine devam etti. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde 1999 yılında yüksek lisansını, 2008 yılında da doktorasını tamamladı. Bir süre Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümünde görev yaptı. 2011 yılında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tarih Bölümüne geçiş yaptı. 2012 yılında doçent, 2018 yılında profesör oldu. Hâlen aynı bölümde görev yapmaktadır.

Selçuklular'da Devlet, Toplum ve Siyaset 

Bazı tarihçiler, Türk devletini doğu ve batı olmak üzere ikiye ayırır. Batı Türk Devleti’nin ilk temsilcisi de Büyük Selçuklular’dır. Selçuklular’ın Cend’den Mâverâünnehir’e, Mâverâünnehir’den Harizm’e, Harizm’den de Horasan’a gelerek devlet kurma süreçleri tam bir mücadele örneği olarak karşımıza çıkar. 1040 yılında göçebe unsurlara dayalı bir şekilde kurulan devlet, kısa sürede bir evrim geçirmiş ve yerleşik hayatın tüm gereklerini yerine getiren bir görüntü sergilemiştir. Devletin her alanda kısa sürede göstermiş olduğu bu değişim, sonraki yıllarda bütün Ortadoğu’yu etkileyen bir özellik de göstermiştir. Derslerimizde Selçuklular’ın siyasi, ekonomik ve kültürel sahada göstermiş olduğu ilerleme anlatılacak ve bu ilerlemenin sonraki döneme olan etkileri değerlendirilecektir.

 

Tarih: 28 Şubat, 7, 14, ve 21 Mart 

 

Osmanlı Ekonomisi Arif Bilgin

Perşembe 19:00

 

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığında başladı. Müteakiben Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne asistan olarak atandı. Yüksek lisans çalışmasını 1994’te Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yaptı. 2000’de Osmanlı Sarayı’nın İaşesi (1489-1650) başlıklı tezi ile aynı enstitüde İktisat Tarihi Anabilim Dalında doktorasını tamamladı. 2003’te yardımcı doçent, 2006’da doçent, 2012’de profesör oldu. Hâlen Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 2014-2016 yılları arasında TÜBİTAK Sosyal ve Beşerî Bilimler Grubu’nda Danışma Kurulu ve 2016-2020 yılları arasında Grup Yürütme Kurulu üyeliği yapan Bilgin’in Osmanlı mutfağı ve gastronomi kültürü başta olmak üzere sosyal ve iktisat tarihi alanlarında çok sayıda çalışması bulunmaktadır.

Osmanlı Ekonomisi

Osmanlı İktisat Tarihi kendine özgü (sui generis) bir iktisadî sistemi bize tanıtmaktadır. Bu sistemin Batı ile etkileşim halinde olduğunu ve 18. yüzyıl sonlarına kadar Batı’nın oluşumuna katkıda bulunduğunu belirtmek gerekir. Bu sistemde; üretime hayatî önem verilmiş, toprakta ilke olarak devlet mülkiyeti kabul edilmiş, sanayi ve ticaret kesimlerinde de servet ve mülkiyetin belli ellerde toplanması ve aşırı zenginleşme yani toprak aristokrasisi ile burjuvazinin oluşması engellenmek istenmiştir. Belli kişilerin teşviki ve zenginleştirilmesi yerine sosyal refah gözetilmiştir. Özellikle emeğiyle geçinenler korunmuştur. Ülkeye kıymetli maden girişi teşvik edilmiş, ihracı ise yasaklanmıştır. Kendine mahsus bir piyasa mekanizması oluşturulmuştur. Bunun için etkili bir piyasa denetimi sağlanmış ve tekelci eğilimlerle mücadele edilmiştir. Fiyat istikrarının sağlanması sosyal refah için elzem görülmüştür. Yine bu amaçla üretim, dağıtım ve tüketim, makro anlamda planlanmıştır. Osmanlı ekonomisinin bu özellikleri zamanla esnekliklerini kaybetmiş ve yerini 19. yüzyıl boyunca Batılılaşmaya dayanan yeni bir zihniyet ve yapıya bırakmıştır. Derslerimizde bu sui generis yapının nasıl oluştuğu, geliştiği ve dönüştüğünü belli temalar üzerinden işleyeceğiz.

Tarih: 3, 10, 17 ve 24 Mart

 

İslam Düşüncesinde Varlık ve İnsan Tasavvurları Soner Duman

Perşembe 19:00

1998’de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olduktan sonra, 2000’de Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Hukuku Bilim Dalında yüksek lisans, 2007’de doktora eğitimini tamamladı. 2000-2011 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı liselerde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yaptı. 2011 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Bölümünde öğretim üyesi olarak göreve başladı. 2014’te aynı üniversitede doçent, 2019’da profesör oldu. Hâlen aynı üniversitede İslam Hukuku Ana Bilim Dalı başkanı ve öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Yine aynı üniversitenin İslam Ekonomisi ve Finansı Anabilim Dalında dersler vermektedir. Alanında çok sayıda kitap, makale, tebliğ ve tercümeleri bulunmaktadır.

İslam Düşüncesinde Varlık ve İnsan Tasavvurları

Dört hafta sürecek seminerde, İslam düşüncesinin ne anlam ifade ettiği; varlığın mahiyeti, varlık kategorileri, varlığın anlam ve amacı, varlığın işleyişi (Sünnetullah) başlıkları üzerinden İslam düşüncesinde varlık tasavvuru konusu üzerinde durulacak olup insanın mahiyeti, insanın varlıklar içindeki yeri ve konumu, insanın yaratılış amacı gibi temalar üzerinden ise İslam düşüncesinde insan tasavvuru incelenecektir.

Tarih: 3, 10, 17 ve 24 Mart

 

 

Aile İçi İlişkiler ve İletişim  Mehmet Kaya
Perşembe, 19.00

Lisans eğitimini 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi’nin “Psikolojik Danışma ve Rehberlik” programında tamamlamıştır. Yine aynı programda yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlayan Kaya 2009 yılında Sakarya Üniversitesine geçiş yapmıştır. 2009-2019 yılları arasında Eğitim Fakültesinde Yardımcı Doçent olarak görev yapmıştır. Halen aynı fakültede Doçent olarak görevine devam etmektedir.  Yüksek lisans ve doktora eğitimi sırasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerince verilen bir yıllık “Kısa-yoğun-acil psikoterapi (BEP)”  ve yine bir yıllık “Aile Terapisi” eğitimlerini almıştır. Bunun yanı sıra Dr. Abdulkadir Özbek Psikodrama Enstitüsünce verilen ve altı yıl süren Psikodrama eğitimini tamamlayıp psikodrama asistanlığı sertifikası almıştır. Doktora çalışmasında ve sonrasındaki temel ilgi alanı “aile-eş desteği” ve “aile dayanıklılığı” kavramları üzerine olmuştur. “Travmatik Yas ve Aile Dayanıklılığı” ve “Normal Aile Süreçleri”ne yönelik kitapları bulunmaktadır.

Psikolojinin Temel Meseleleri 

Bu ders kapsamında; sevgi ve aşk psikolojisi, aile tanımları, aile türleri, aile yaşam döngüsü, eş seçim tercihleri ve eş seçimine yönelik kuramlar konuşulacaktır. Aynı zamanda ailede sosyal destek, ailede disiplin-itaat-saygı, eleştiri ve ailede kural koyma başlıkları çerçevesinde dersler gerçekleşecektir. Beş Sevgi Dili adlı kitabın incelenmesi ve yorumu ders süreçlerinin parçası olacaktır. Çocuk ve ergenlerdeki uyum sorunları (alt ıslatma, parmak emme, tırnak yeme, sosyal fobi, saldırganlık, yalan ve ilişki bozuklukları, kardeş kıskançlığı, dikkat eksikliği ve hiperaktivite) teorik düzeyde ele alınacak ve güncel örneklerle tartışılacaktır.

Tarih: 3, 10, 17 ve 24 Mart

 

Senaryo Yazım Atölyesi  Selman Kılıçaslan

 Salı, 19:00

1985’te Sakarya’da doğdu. 2009 yılında Marmara Üniversitesi Sinema-Tv Bölümü’nden mezun oldu. Yönetmenliğini yaptığı kısa filmlerin yanı sıra edebiyat dergilerinde şiir ve hikâye yazarak başladığı yazı hayatına senaristlikle devam etti. Türk televizyonlarında yayınlanan farklı türlerdeki dizilerin senaristliğini yaptı. Sonrasında çeşitli konularda film senaryoları, belgesel metinleri yazdı. 2017 yılında senaristliğini, yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği, yaşanmış bir hikâyeden esinlenilen yaşlı, ihtiyaç sahibi bir adamla diğergâm bir gencin dostluğunu anlatan “Bütün Saadetler Mümkündür” adlı ilk sinema filmini gerçekleştirdi. Ardından hat sanatı üzerine yoğunlaşan “Dilsiz” adlı sinema filminin senaryosunda görev aldı. 2018 yılı içerisinde çekimleri Kosova’da gerçekleştirilen “Tahta Kılıç” ismindeki sinema filminin senaryosunu kaleme aldı. 2019 yılında ise bir bilim insanının hayat hikayesini konu alan “Kesik Zaman” adlı biyografik filmin senaryo ekibinde bulundu. Halen gerçekleştirmek istediği diğer projeler için çalışmalarını sürdürüyor. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Senaryo Yazım Atölyesi  

 

Bir şahitliği, duyguyu, düşünceyi senaryolaştırabilmeyi esas alacak ders boyunca en kapsayıcı ifadeyle hikâye anlatıcılı­ğının inceliklerine dair değerlendirmeler yapılacak, örnekler üzerinden tretman ve diyalog yazımının teknik imkanları ele alınacaktır.

Tarih: 1, 8, 15 ve 22 Mart

 

Hüsn-i Hat Orhan Altuğ
Çarşamba, 19.00

1997 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Hat Ana Sanat Dalından mezun oldu. 2006'da Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi Ana Bilim Dalında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2007 yılları arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2007 yılından itibaren Sakarya Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Hat Ana Sanat Dalında görevine devam eden Altuğ’un ulusal ve uluslararası birçok sergisi bulunmaktadır. Altuğ, Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsünde sanatta yeterlik eğitimine devam etmektedir.

Hüsn-i Hat

İslam Medeniyetinin en önemli unsuru olan hat sanatında kufi yazının serüvenine tanıklık edeceğiz. Kadim kufi ile başlayan bu serüvende yaşanan gelişmeleri incelerken, yazının kültürel ve coğrafi değişimlerindeki detaylar da değerlendirilecektir. Kufi yazının çeşitleri, uygulama alanları ve Türk-İslam dünyasındaki yeri bu ders ile bir kez daha gözler önüne serilecektir.

Tarih: 2, 9, 16 ve 23 Mart

 

Ebru Sanatı Songül Ergün
Salı, 19.00

2006 yılında Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Çini Anasanat Dalı’ndan mezun oldu. 2009 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Geleneksel Türk Sanatları Çini Anasanat Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. 2010 yılından itibaren Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Ebru derslerine devam eden Ergül, halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Cilt Anasanat Dalı’nda doktora programına devam etmektedir.

Ebru Sanatı

Ebru, kitreyle yoğunlaştırılmış su üstünde, özel hazırlanmış boyalarla oluşturulan desenlerin kağıt üzerine geçirilmesi yoluyla yapılan bir süsleme sanatıdır. Ebru, aklın, tecrübenin gönülle buluştuğu bir sanattır. Aşk ile icra edildiği vakit, gösterilen çabalar, çekilen zahmetler rahmete dönüşür ve ancak o zaman bu sanat geleceğe taşınabilir.

Özel atölyelerimizde gerçekleştirilecek olan eğitimimiz; öğrencilerimize, Ebru’ya dair malzeme bilgisini kazandırmak, Ebru yapımı ve çeşitlerini uygulamalı öğretmek ve geleneksel bir sanat perspektifi kazandırmayı amaçlamaktadır.

Tarih: 1, 8, 15 ve 22 Mart

 

Seramik Obje Tasarımı Tuba Marmara
Pazartesi, 19.00

2013’te Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Programından mezun oldu. 2016’da Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Temel Sanat ve Tasarım Programında, 2019’da ise Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik ve Cam Tasarımı Ana Sanat dalında yüksek lisans eğitimlerini tamamladı. 2017 yılından itibaren Sakarya Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesinde temel sanat ve temel tasarım dersleri vermekte, seramik alanında sanatta yeterlilik programına devam etmektedir. Ayrıca 2016 yılından bu yana kendi atölyesinde seramik çalışmalarını yapmaya ve bu konuda dersler vermektedir.

Seramik Obje Tasarımı

Seramik obje tasarımı dersi kapsamında en temel seramik şekillendirme tekniklerinden biri olan plaka tekniğiyle obje şekillendirilecektir. Şekillendirilen obje üzerinde; astar, doku transfer ya da sgrafitto dekorları uygulanarak çalışmalar tamamlanacak, bisküvi pişirimlerinin ardından sır uygulaması yapılarak 1040 0C'de pişirimleri gerçekleştirilecektir. Tüm bu aşamaların ardından 6 haftalık kurs süresi sonunda kullanıma hazır seramik bir obje elde edilecektir.

Tarih: 28 Şubat, 7, 14 ve 21 Mart

 

 


Arşivler

  • Dersler
© Copyright - Serdivan Fikir & Sanat Akademisi
Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi
Scroll to top